• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

Jelen szállítási és vásárlási feltételek kizárólagosan a Pelso-Therm Kft. webáruházában történő vásárlások jogviszonyára terjed ki .

A webáruházat a Pelso-Therm Kft. működteti.

Székhelye: 9082 Nyúl, Alsóhéma u. 180.

Képviselőjének neve: Kárner Szilvia

Telefonszáma: + 36 70 771 5882

Telefonos ügyfélszolgálati ideje: 16.00-17:00

E-mail címe: info@pelso-therm.hu

Bankszámlaszáma: 10700031-47262201-51100005

Adószáma: 14244014-2-08

Cégjegyzékszáma: 08-09-016074

Bejegyző bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság

Statisztikai számjel: 14244014-4110-113-08

Működési engedély száma: ………………

Engedélyező hatóság: Nyúl Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

9082 Nyúl, Kossuth Lajos u. 46.

Tel.: 96/540-250

 

 

Jelen felhasználási feltételek a pelso-therm.hu weboldal használata, továbbá egyéb szolgáltatásainak körébe tartozó valamennyi szerződéses jogviszony tekintetében meghatározza a felek jogait és kötelezettségeit, illetve az egyéb szolgáltatás igénybevételével összefüggő körülményeket. A jelen felhasználási feltételek hatálya valamennyi Felhasználóra kiterjed.

 

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 

A jelen Szabályzat 2014. július 01. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. Jogosultak vagyunk egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat azok hatályba lépése előtt 8 (nyolc) nappal a weboldalon közzétesszük. Felhasználók a weboldalunk használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

 

Regisztráció

A Pelso-Therm Kft. webshopjában való böngészéshez, a szöveges tartalmak, vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció. A honlapon egyes műszaki dokumentációk letöltése e-mail cím regisztrációhoz kötött.

 

Áru megrendelése előtt részletes regisztráció szükséges. A regisztráció során meg kell adnia a nevét/cégnevét, cég esetén adószámát is, a kívánt szállítási címet, ha eltér a szállítási címtől akkor a számlázási címet is, e-mail címet és telefonszámot. Ezen adatok megadása a rendelés teljesítéséhez szükségesek.

 

Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. Minden új megrendelés előtt az adatok természetesen módosíthatóak.

 

Személyes ill. céges adatok megadása után a rendszer egy visszaigazoló e-mailt fog küldeni az Ön által megadott e-mail címre, amiben értesítjük, hogy rendelése feldolgozás alatt van. A választott fizetési módnak megfelelően előre utalás esetén 1-2 napon belül díjbekérőt küldünk, melyre hivatkozva teljesítheti az utalást. A postai utánvéttel történő szállítás csak egyes termékek esetében lehetséges, és a változtatás jogát fenntartjuk.

 

A Pelso-Therm kft. az Ön által megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén, kapcsolatfelvételhez használja. Az adatkezelési tájékoztatónkat itt található: http://www.pelso-therm.hu/hu/informaciok/adatvedelmi-nyilatkozat

 

Megrendelés

A Pelso-Therm Kft. webshopjában vásárolt áruk továbbértékesíthetőek. Kereskedelmi partnereink számára egyedi kondíciókat kínálunk, ezért ilyen irányú érdeklődés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségek menüpont alatt megadott telefonon, vagy e-mailben.

 

Az egyes termékek mellett feltüntetett árak az ÁFA-t igen, de a házhozszállítás költségeit nem tartalmazzák. Az ÁFA mértéke egységesen a hatályban lévő Áfa törvény szerint van meghatározva. Az árak egy db termékre vonatkoznak.

 

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

A lap bal oldalsó részén található kategóriák közül választhatja ki a megtekinteni, megrendelni kívánt termékcsoportot, rá klikkelve megtekintheti az alcsoportokat. Az alcsoport nevére klikkelve megtekintheti az alcsoportban található termékek teljes választékát.

 

A kurzort a kiválasztott termékre irányítva részletes információt kérhet. Megtekintheti a nagyméretű képe(ke)t a termékekről, a termék leírását, megadhatja a rendelni kívánt mennyiséget. Ezt követően a „kosárba” nevű ikonra kattintva megrendelheti a terméket, termékeket.

 

Amennyiben több tételt kíván megrendelni, akkor a kosár tartalmának megjelenését követően térjen vissza a termékek közé a „ vissza az oldalra” menüpont segítségével és válasszon további terméket.

 

A szállítási és számlázási adatok megadása előtt bármikor megváltoztathatja, ellenőrizheti kosara tartalmát. Ekkor még van lehetősége az adatbeviteli hibák javítására, tud terméket törölni, vagy a megrendelési mennyiséget korrigálni. A szállítási és számlázási adatok megadása után a megrendelés gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését. A megrendelési folyamat a megrendelés gombra történő kattintásig bármikor megszakítható, de a megrendelés, illetve annak összetétele, a jóváhagyás után már nem módosítható. A rendszer a megrendelésről egy visszaigazoló e-mailt küld.

 

Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül nem érkezik meg, az ajánlati kötöttsége megszűnik. (A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.)

 

Kizárjuk a visszaigazolási felelősséget, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert rossz e-mail címet adott meg a regisztráció során, vagy a fiókhoz tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni. Megrendelése a megerősítést követően lesz hivatalos.

 

Fizetési módok

A fizetési módot a megrendeléskor választhatja ki. A fizetés történhet készpénzben

(utánvéttel - ezen termékek köre korlátozott) vagy átutalással.

 

Utánvétes fizetési mód esetén a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru ellenértékét.

 

Mód van a termék személyes átvételére is , előzetesen egyeztetett időpontban a Pelso-Therm Kft. székhelyén , de ez csak előreutalás esetén lehetséges.

 

Nem készpénzes fizetési mód választása esetén a termékek postázását, csak a fizetési tranzakció lezárását követően kezdjük meg.

 

Átutalás esetén a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét: Pelso-Therm Kft. 10700031-47262201-51100005. Ha a megrendelt áru vételárát 1 héten belül nem utalja át, úgy munkatársunk megkísérli felvenni Önnel a kapcsolatot, hogy tisztázza a nem fizetés okát. Ha a kapcsolatfelvétel nem sikerül a megrendelést töröljük és erről elektronikus üzenetet (e- mailt) küldünk.

 

Házhozszállítás

Megrendelt árukat Magyarország egész területén házhoz szállítjuk.

Külföldi megrendeléseket nem áll módunkban webshopon keresztül elfogadni.

Külföldre történő szállítás esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségek menüpont alatt megadott telefonon, vagy e-mailben.

 

A házhozszállítás díja az ország bármely területére:

0,1-3 kg 1.505,- Ft + ÁFA (bruttó 1.911,-Ft)

3,1-5 kg 1.778,- Ft + ÁFA (bruttó 2.259,-Ft)

5,1-10 kg 1.915,- Ft + ÁFA (bruttó 2.432,-Ft)

10,1-15 kg 2.052,- Ft + ÁFA (bruttó 2.606,-Ft)

15,1-20 kg 2.189,- Ft + ÁFA (bruttó 2.780,-Ft)

20,1-25 kg 2.599,- Ft + ÁFA (bruttó 3.301,-Ft)

25,1-31,5 kg 3.146,- Ft + ÁFA (bruttó 3.996,-Ft)

31,6-50 kg 4.788,- Ft + ÁFA (bruttó 6.081,-Ft)

50 kg felett 8.400.- Ft + ÁFA (bruttó 10.668,-Ft)

 

 

Rendelését bármely napon, bármely időben feladhatja, rendszerünk azt automatikusan feldolgozza és visszaigazolja. A szállítás jellemzően utánvét esetén a rendelés leadását követő, átutalás esetén a pénz beérkezését követő nyolcadik munkanapon megtörténik. Ettől eltérő szállítási időpont esetén e-mailben értesítjük.

 

A Futár maximum 3-szor kísérli meg kiszállítani a max. 50kg-os csomagot (telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy az árut olyan időpontban szállítsa, amikor az Önnek alkalmas).

Amennyiben nem tartózkodik a csomagcímkén megjelölt címen a futár egy értesítőt hagy a helyszínen. Az értesítőn szereplő szám segítségével a www.dpdcsomagom.hu portálon lehetősége van arra, hogy a sikertelen kézbesítési kísérlet után az egyedi igényeinek megfelelően alakítsa csomagja kiszállítását. Amennyiben a módosítás aznap 18:00-ig megtörténik, már másnap megkaphatja a csomagját. A kézbesítés történhet másik címre - például egy másik városba, a munkahelyére -, de lehetőség van a kiszállítás dátumának módosítására is, illetve amennyiben úgy kívánja, a futár egy megadott helyen le is adhatja a csomagot.

Ha nem jár sikerrel az árut visszaszállítja a Pelso-Therm Kft. számára. Munkatársunk további 1 hétig próbálja meg a kapcsolatfelvételt, aztán a megrendelést töröljük a rendszerből.

 

50kg felett a kiszállítás kizárólagosan előre egyeztetett napon és időben lehetséges.

 

Személyes átvétel

A megrendelt termékek személyesen is átvehetőek telefonon előre egyeztetett idpontban Nyúlon, a Pelso-Therm Kft-nél (9082 Nyúl, Alsóhéma u. 181/B). Amennyiben ezt a lehetőséget választja, a rendelési folyamat 'Fizetési Módok' menüpontjában a személyes átvétel átutalással lehetőséget válassza. FIGYELEM! Minden esetben várja meg 2. számú visszaigazoló e-mailünket, hogy a termék átvehető! Ezt 8 munkanapon belül küldjük meg.

 

Reklamáció

A vásárolt termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket visszaszállítja, feltéve, ha a reklamáció már az átadásnál megtörtént. Jogos reklamáció esetén – nem azt kapta, amit rendelt, nem annyit, stb. - cégünk felveszi Önnel a kapcsolatot egy új szállítási időpont egyeztetése végett. Az új szállítás költsége ebben az esetben természetesen cégünket terheli.

Ha bármiféle kérdése, kérése, észrevétele, vagy probléma merülne fel cégünk működésével, az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt nekünk. Fordulj hozzánk bizalommal hétfőtől péntekig, 16.00-17.00 óra között a 06 (70) 7715882 telefonszámon, vagy az info@pelso-therm.hu e-mail címen.

Telefonon jelzett panaszokat legkésőbb másnap megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk. Ha a panasza kezelésével nem ért egyet, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontunkról haladéktalanul jegyzőkönyvet veszünk fel,s annak egy másolati példányát megküldjük Önnek is e-mailben. Ha a panasz kivizsgálása másnap nem lehetséges, szintén jegyzőkönyvet veszünk fel,s annak egy másolati példányát átadjuk Önnek.

Az írásbeli panaszt az webáruházunk 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.
Panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677
E-mail: nfh@nfh.hu

 

Elállás

A szerződéstől, az áru átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat, ha a terméket bontatlanul vissza tudja szolgáltatni. Az áru ellenértékét és a megrendeléssel kapcsolatban felmerült esetleges fuvardíjat a Pelso-Therm Kft. köteles legkésőbb 14 napon belül visszafizetni. Az áru visszaszállításának költségét ebben az esetben Önnek kell viselnie.

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát:

-olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ .

A Pelso-Therm Kft webshopjában mindig az aktuális napi MNB Eur középárfolyamon forintosítva szerepelteti termékeit, vagyis az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges árváltozás, így a fogyasztó nem gyakorolhatja a webshopunkban megvásárolt termékekkel kapcsolatosan elállási jogát.

- lezárt csomagolású számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta.

 

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a Pelso-Therm Kft. azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A visszatérítés során kizárólagosan átutalásos fizetési módot alkalmazunk, e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag semmilyen többletköltség nem terhelheti.

Kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk az áru(ka)t, vagy bizonyítékot nem szolgáltatattál arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldték: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Amennyiben élni szeretne az elállási joggal, annak jelzését megteheti az info@pelso-therm.hu e-mail címen írásban ( az alábbi adatlap segítségével). Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogadunk el. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza részünkre.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.)

Korm. rendelet itt érhető el.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

 

Szavatosság

Kellékszavatosság

1.1. Milyen esetben élhet a kellékszavatossági jogával?

Cégünk hibás teljesítése esetén cégünkkel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

1.2. Milyen jogok illetik meg a kellékszavatossági igény alapján?

Az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kicserélést (esetleg kijavítást), kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a cégünk számára aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a cégünk adott okot.

1.3. Milyen határidőben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

1.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Cégünkkel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

1.5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást cégünk nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Termékszavatosság

1.6. Milyen esetben élhet a termékszavatossági jogaival?

Ingó dolog (termék) hibája esetén – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

1.7. Milyen jogok illetik meg a termékszavatossági igény alapján?

Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

1.8. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

1.9. Milyen határidőben érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszíti.

1.10. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

1.11. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági

kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta

forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Vegyes rendelkezések

Ha a jelen felhasználási feltételek bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben a Szolgáltató az felhasználási feltételek alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a felhasználási feltételek valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Szolgáltató és a Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a

Szolgáltató a jelen felhasználási feltételek hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Győri Városi Bíróság , illetve a hatásköri szabályok figyelembe vételével a Győri Törvényszék kizárólagos illetékességét.

Köszönjük figyelmét, és jó vásárlást kívánunk!Kapcsolódó dokumentumok

Megnevezés Dátum Letöltés
aszf.pdf 2014 júl 21. aszf.pdf Letöltés