• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

WP

Ötvözetlen elektródák - tiszta wolframból készülnek. Ennek az elektródatípusnak a fő felhasználási területe az Al-ötvözetek váltakozó árammal történő hegesztése. Jellemzője a  a jó ívstabilitás. Nem használatos egyenáramú hegesztéshez.
Színjelzés: WP = Zöld

E3®

Az elektródák ritka földfémoxidokkal (kevert oxidok). A tóriumos elektródákkal összehasonlítva ezek az elektródák jóval kevesebb terhet jelentenek a környezetre és nem rádióaktívak. A tóriummentes és nem rádióaktív elektródák az összes teljesítmény tartományban egyen-, és váltóáramú hegesztéshez, ötvözött és ötvözetlen  acélokhoz, Al, Ti, Ni, Cu, Mg ötvözetekhez alkalmazhatóak. Kiváló gyújtási tulajdonságai miatt jól alkalmazhatóak automatizált eljárásokhoz is. Az alacsonyabb elektródahőmérséklet megnöveli  az áramterhelhetőséget és az élettartamot a tóriumos elektródákhoz képest.
Színjelzés: E3® = Lila

WLa 10 / 15 / 20

A lantánötvözésű elektródák egyen-, és váltóáramú hegesztéshez használhatóak. A fő alkalmazási területe az ötvözött és ötvözetlen acélok, Al, Ti, Ni, Cu és Mg ötvözetek hegesztése. Ennek az elektródának további alkalmazhatósági területe a mikroplazma hegesztés. A megemelt lantánoxid (La2O3) tartalom az elektróda gyújtóképességét megnöveli. Összességében az élettartam és az áramterhelhetőség alacsonyabb, mint az E3® elektródák esetében.
Színjelzés: WLa 10 = Fekete / WLa 15 = Arany / WLa 20 = Kék

WCe 20

Cériumoxid (CeO2) hozzáadásával a W-elektróda terhelhetősége a tiszta W-elektródákéhoz képest megnő. A WCe-elektródák kevésbé terhelhetőek, mint az  E3® vagy a WLa-elektródák. Ezeknek a az elektródáknak a fő felhasználási területe az ötvözött és ötvözetlen acélok, Al, Ti, Ni, Cu és Mg ötvözetek egyen-, és váltóáramú hegesztése az alacsony és közepes áramerősségtartományban.
Színjelzés: WCe 20 = Szürke

WZr 08

A cirkónium ötvözésű W-elektródák okozhatnak hegfürdő szennyeződést (wolfram kerülhet a hegfürdőbe). Ezeknek az elektródáknak a felhasználási területe a váltakozó áramú hegesztés. Egyenáramú hegesztéshez korlátozottan alkalmas.
Színjelzés: WZr 08 = Fehér