• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

Salak hegesztés (Electroslag Welding –ESW)

 

A hegesztési folyamat indításánál, elektromos ív jön létre az elektróda és a munkadarab között. A megolvadt fémbe jutatott fedőpor megolvadásával salakfürdő jön létre, melynek mélysége ezt követően növekedni kezd. Amint a salak hőmérséklete és vezetőképessége növekszik, az ív kialszik és a hegesztő áram a megolvadt salakon keresztül hat, ahol a hegesztéshez szükséges energia az ellenállás révén keletkezik.Az ömledékfürdő rögzített, vagy mozgó vízhűtéses rézpatkók és a hegesztési felület között alakul ki. Hegesztőanyag lehet egy, vagy több elektróda a lemez vastagságától függően. Nagyon vastag alapanyag esetén elektróda lengetése is alkalmazható.
A módszer előnyei a következők:
* Nagy termelékenység,
* Alacsony él-előkészítési költség,
* A lemez vastagságától függetlenül egy lépésben létrejön a kötés,
* Nincs szögdeformáció tompa hegesztésnél,
* Kis keresztirányú feszültség,
* Kicsi a hidrogén okozta repedés veszély.

A módszer gyengesége, hogy a felhasznált nagy mennyiségű energia a lassú lehűlést segíti elő, mely a hőhatás zónájában jelentős szemcse növekedést eredményez. Az alapanyag szívóssága ebben a zónában nem elég nagy ahhoz, hogy szavatolja a megfelelő alacsony hőmérsékletű ütőmunka értéket a hegesztett szerkezeteknél azaz, más néven biztosítsa a ridegtörés elleni védelmet.

 

Kapcsolódó képek

Salak hegesztés (Electroslag Welding –ESW)