• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

Porbeles ívhegesztés

 

A porbeles ívhegesztés (FCAW) hasonlít a MIG/MAG hegesztésre, ami a működtetést és a berendezést illeti. Ugyanakkor az elektróda ebben az esetben nem tömör, hanem a porbelet körülvevő fémhüvelyből áll. Gyártás során az elektróda kiinduló anyaga egy lapos fém szalag, melyet ‘U’ formára alakítanak. Az ‘U’ formába kerül a por és az ötvözőanyagok, melyet ezután egy sorozat alakító görgő, majd egy kalibrálás formál huzallá.

A porbeles eljárás a MIG/MAG hegesztéshez hasonlóan a hegesztési zónának a levegő szennyezése elleni védelmét biztosító gáztól függ. A gázt vagy elkülönülten alkalmazzák, mely esetben az elektródát védőgázas porbeles elektródának hívják, vagy pedig az a porbélben jelenlévő gázalkotó összetevők lebomlása által keletkezik (ez az önvédő porbeles huzal). A gáz védelmén túlmenően a porbeles elektróda salakot is termel, mely a lehűlés ideje alatt további védelemként befedi a megolvadt fémet. Ezt ezután el kell távolítani.

 

Kapcsolódó képek

Porbeles ívhegesztés