• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

Javító és karbantartó keményfelrakás

 

Az alkalmazás során elhasználódott, vagy megsérült alkatrészek cseréjének költsége a “felrakó hegesztésként” ismert technikák széles skálájának kialakulásához vezetett, mely által a részegységek javíthatók és újra használhatók. Számos ilyen javított egység élettartama meghaladja az eredeti alkatrészekét, ugyanis az eredeti anyaghoz képest az elhasználódással, külső hatásokkal, kopással, korrózióval szemben ellenállóbb bevonóréteg felvitele is lehetséges. Eredményként a kemény felrakó hegesztést ma széles körben használják új alkatrészek a gyártási folyamatában.

A kemény felrakó hegesztés rétegvastagsága általában nagy (2mm-től felfelé) és néhány alkalmazásánál közbenső párnarétegek használata is szükséges a végső felrakással kapcsolatos metallurgiai problémák elkerülése érdekében. A kopásnak, a korróziónak és hőterhelésnek ellenálló különböző elektródák és hegesztő huzalok kaphatók, melyeket akár kis felületeken, mint a szelepek, szelepfészkek, vagy pedig nagy területen, mint tengelyek csapágy felületein, vagy acél görgők felületein alkalmazhatók. A kemény felrakó hegesztés különösen elterjedt a földmunka gépek, cementgyártó kemencék, a kőtörők, vegyi- és olaj ipari berendezések gyártásánál, karbantartásánál és felújításánál.