• PLC programozás, BELIMO termékek kis-és nagykereskedelme,ipari és épület automatizálás, robotrendszerek kiépítése, munkavédelem - Pelso-Therm Kft.

    PLC Analyser Pro 6

    PLC Diagnosztika

Elektrogáz hegesztés


 

Az elektrogáz hegesztés a salakhegesztés továbbfejlesztett változata, melyre mind formája, mind pedig használata szempontjából hasonlít. Salak helyett az elektróda a védőgázban égő ív hatására olvad meg, akárcsak a MIG/MAG hegesztés esetén. Ezt a módszert 12-100 mm közötti lemezvastagságnál használják, míg vastagabb anyagoknál az elektróda lengetését alkalmazzák. A hegesztési varrat általában egyszerű I-varrat hézaggal, de V-varratokat is alkalmaznak. Függőleges hegesztésnél – például nagyobb tartályok esetén – jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a kézi MIG/MAG hegesztéssel összehasonlítva.


A szokásos védőgázas ívhegesztések bármely más módjához hasonlóan a hegesztőanyag huzal elektróda, vagy porbeles huzal. Ugyanazon típusú védőgázokat használják fel, mint védőgázas hegesztésnél. A salakhegesztéssel összehasonlítva ez a módszer kisebb hőhatás övezetet és némivel jobb szívósságot eredményez. A nagy huzalkinyúlás előnyős lehet, mivel nagyobb hegesztési sebességet lehet elérni, kevesebb a megolvadt alapanyag és kisebb a hőbevitel.